Tips

Water
Let er op dat u uw aftap en kranen van het watersysteem goed open zet, laat ze evtueel openstaan gedurende de stallingsperiode. Het systeem kan zo goed drogen en u voorkomt schade aan onder andere de boiler. controleer de boiler op lekkage voor U deze gebruikt.

Mistachterlicht Als u een caravan, aanhanger of vouwwagen heeft, denk er dan aan dat die vrijwel altijd voorzien moet zijn van een mistachterlicht. In de brochure 'Mistachterlicht verplicht' leest u voor welke kampeermiddelen deze verplichting geldt. Banden Net als voor de auto, zijn ook de banden van een kampeermiddel van levensbelang voor een goed contact met de weg. Zorg daarom altijd voor de juiste spanning. Zo zal uw kampeermiddel beter remmen, minder slingeren, minder kans hebben op een klapband of slijtage.En.. u rijdt zuiniger. Want een auto of kampeermiddel met een te lage bandenspanning verbruikt meer brandstof dan nodig is. Overigens zal de bandenspanning van uw kampeermiddel vaak aanzienlijk hoger liggen dan bij een autoband. Kijk voor de juiste bandenspanning in uw instructieboekje.

Stikstof
Als u de bandenspanning van uw kampeermiddel of aanhanger vult met stikstof, lopen deze minder snel leeg (bv. bij lange ritten over de snelweg) omdat stikstof minder uitzet. Goed inpakken is een kunst Met een goed beladen caravan, aanhanger of vouwwagen neemt u veilig deel aan het verkeer en bent u geen gevaar op de weg. Helaas staat de manier van laden en het checken van het gewicht nog steeds niet hoog op het prioriteitenlijstje van veel kampeerders. Terwijl het zo belangrijk is, want met een overbeladen caravan of camper trekt u minder snel op, heeft u een langere remweg en is de kans op slingeren en een klapband groter. Bovendien is de hele combinatie lastiger te besturen. Met de volgende tips gaat u veilig op pad: Zet zware lading zo laag mogelijk. Houd de lading zoveel mogelijk in het midden (bij een camper tussen de assen). Benut zo veel mogelijk de onderkasten (servies, etenswaren). Lichte spullen in de bovenkastjes (linnengoed, handdoeken, kleding). Zet alles goed vast, vervoer geen losse bagage. Houd u altijd aan het maximale laadvermogen (en blijf daar liefst iets onder).

Accu:
Om lang plezier van uw accu te hebben controleer (indien mogelijk) regelmatig de vloeistof en vul indien nodig bij met gedemineraliseerd water. Laat uw accu niet constant aan de lader staan, de meeste druppelladers zijn hiervoor niet geschikt. Bij temperaturen boven de 10°c wordt er water verdampd. Laad uw accu vol en controleer deze elke 3 maanden.

Bel ons